Biciklistička trka

Svojevrsna sportska atrakcija nalazi se u kalendaru manifestacija koje privlače brojne goste u Ribarsku Banju. Biciklistička trka, i to ne bilo koja, već trka u posebnoj disciplini MTB (mauntin bajk) svake godine okuplja vrhunske profesionalce ovog sporta, kao i njihove verne navijače i ljubitelje ovog ekstremnog sporta. Upravo zbog opastnosti kojima su izloženi takmičari, mauntin bajk trku voze samo profesionalci raspoređeni u niz različitih kategorija. Jedna ovakva trka zahteva specifican teren za njeno organizovanje.

Biciklistička trka  Ribarska Banja
Neasfaltirani šumski putevi, kamenite i zemljane površine, kao i mesta uspona koja je neophodno savladati – sve ovo je neophodno za ovo takmičenje. Priroda Ribarske Banje dozvoljava mogućnost pravljenja jedne ovakve staze. Dosadašnja staza je dužine 4 km i iako je visinska razlika ''tek'' nekih 120m, ona poseduje neke veoma zahtevne tehničke deonice.
Ono što po mnogome izdvaja ovu trku od ostalih ove prirode jeste podatak da se trka tradicionalno održava u čast kralja Petra I Karađorđevića što svemu daje svečaniji karakter. Naime, u Ribarskoj Banji se trude da svaka manifestacija odaje čast nekoj uglednoj istorijskoj ličnosti, a sam Petar I je ostavio dubok trak u Ribarskoj Banji i lično doprineo njenom razvoju.
Ukoliko Vas privlače izazovni sportovi biciklizam, Ribarska Banja je pravo mesto za Vas da je posetite i doživite jedno nesvakidašnje iskustvo zbog kog se možda odlučite da se ponovo vratite u Ribarsku Banju.