O Ribarskoj Banji

Geografski položaj Ribarske Banje

Ribarska Banja se nalazi na severnim padinama Velikog Jastrebca na nadmorskoj visini od 540 metara. Okružena planinskim obroncima, ušuškana bujnim hrastovim i bukovim šumama Ribarska Banja će vas svojom lepotom osvojiti i postati mesto u koje ćete rado doći opet.

Kako doći u Ribarsku Banju

Do Ribarske Banje, smeštene u centralnoj Srbiji, vrlo lako i brzo ćete doći iz bilo kog dela naše zemlje. Na 220km južno od Beograda, 72km od Niša (33km ako putujete auto-putem), 35km od Kruševca susrešćete se ne samo sa lekovim vodama i prirodnim bogatstvima Ribarske Banje već i sa bogatom turističkom ponudom. Ukoliko putujete iz pravca Beograda ili Niša preporučujemo vam da auto-putem Beograd-Niš dođete do Pojata u kojima se isključujete i do Ribarske Banje dolazite preko Kruševca, Kaonika i Velikog Šiljegovca.

Ribarska Banja

Termo mineralni izvori i lečenje u Ribarskoj Banji

Ribarska Banja ima 6 termo mineralnih izvoria koji su bogati različitim mineralima (najviše sumporom). Termo mineralni izvori u Ribarskoj Banji su pogodni za rehabilitaciju i lečenje:
  • Deformacije kičmenog stuba
  • Stanja posle koštanih preloma i operacija na kostima
  • Kontrakture zglobova
  • Hemiplegije
  • Hemipareze
  • Reumatizma (zapaljivi, degenerativni i vanzglobni)
  • Posttraumatska i postoperativna pareza i pareze nerava

Ribarska Banja wellness

Istorija Ribarske Banja

Na osnovu arheoloških nalaza na mestu današnje Ribarske Banje je bilo lečilište kje su koristili strai Rimljani. Iz turskog perioda ostalo je kupatilo - amam. Tursko kupatilo je uz neke izmene služilo do novijeg doba. Pre Prvog svetskog rata izgrađe su paviljoni za bolesnike, dok su novi objekti sa terapeutskim blkovima izgrađeni nakon Drugog svetskog rata.

Danas se Ribarska Banja može pohvaliti modernim Spa i Wellnes centrima. Svojim posetiocima može ponuditi odmor i relaksaciju u saunama, slanim sobama, đakuzi kadama, fitnes salama, u turskom amamu.... Takođe posetioci mogu uživati u mnogobrojnim različitim masažama i tretmanima na bazi lekovitog bilja.